Αυτόματες Γραμμές Συσκευασίας Υγρών σε Χάρτινο Κουτί

Μηχανήματα για πλήρωση και συσκευασία υγρών και παχύρρευστων προϊόντων  σε ορθογώνιες χάρτινες συσκευασίες υψηλής πυκνότητας με επικάλυψη πολυαιθυλενίου διπλής όψης (συσκευασία τύπου Pure Pak), με αυτόματη τροφοδοσία και διαμόρφωση χαρτοτεμαχίων, ακριβή ογκομετρική δοσομέτρηση του προϊόντος και στεγανοποίηση των συσκευασιών.

Λειτουργούν με διαφορετικούς τύπους χαρτοτεμαχίων, σχηματίζοντας περιέκτες των τύπων Α και Β, όγκου 0,25 έως 1 λίτρου, με ή χωρίς καπάκι και πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως π.χ. διαμόρφωση τύπου διαμαντιού, συσκευασίες με μεγάλο καπάκι κλπ.

Ο κύκλος λειτουργίας του μηχανήματος περιλαμβάνει τη διαδικασία σχηματισμού μιας συσκευασίας από ένα επίπεδο χαρτοτεμάχιο, τη συγκόλληση της βαλβίδας υπερηχητικά στη συσκευασία, την ακριβή ογκομέτρηση του προϊόντος και την ερμητική στεγανοποίηση. Η δυνατότητα πλήρωσης του προϊόντος σε “καθαρό” περιβάλλον (έκδοση Ultra Clean) είναι εφικτή. Οι μηχανές είναι προσαρμοσμένες για πιθανή σύνδεση με σύστημα CIP και μπορούν να εξοπλιστούν επίσης με αυτόματα συστήματα δοσομέτρησης CIP. Όλα τα μέρη που έρχονται σε επαφή με το προϊόν είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Πιθανά προϊόντα προς συσκευασία:
> Γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, ξινόγαλο, κρέμα, επιδόρπια γιαουρτιού).
> Φρουτοποτά, χυμοί, ζελέ, σιρόπι.
> Κρασί, αναψυκτικά.

Η Kapelis Packaging, σε συνεργασία με τον οίκο κατασκευής Tauras Fenix, προσφέρει μηχανές προσαρμοσμένες σε συγκεκριμένη παραγωγή, εξοπλισμένες με τα απαραίτητα συστήματα δοσομέτρησης, που μπορούν να αποτελέσουν μέρος ολοκληρωμένων λύσεων συσκευασίας (συμπεριλαμβανομένης, παραδείγματος χάριν, μηχανής πολυσυσκευασίας συρρίκνωσης) για την πλήρη αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Ελληνικα